Walter præsenterer: Seaside Hotel preview - perfekt til lidt let, komisk relief.

 Walter Presents: Seaside Hotel preview - perfect for a bit of light, comic  relief - Entertainment Focus 


Walter Presents' seneste satsning på den spændende verden af udenlandsk drama ser det skifte væk fra traditionelle, nutidige skandinaviske thrillers traditionelle mørke. Seaside Hotel (Badehotellet på dansk) er en vidunderlig let, luftig fortælling om 1920'ernes Danmark, beliggende på et søvnigt og afsidesliggende hotel beliggende på den smukke kystlinje og klitterne i Nordsøen.

Hvis du vil undgå alle spoilere for Seaside Hotel, skal du stoppe med at læse denne artikel nu.
Hotel ved havet
Kredit: Walter Presents

Den centrale karakter er Fie (Rosalinde Mynster) - en teenagepige, der forlader sin enke og syge far for at søge arbejde på et eksklusivt hotel ved kysten. Hun har brug for beskæftigelse for at hjælpe med at betale for behandling til sin far, som har en lungesygdom forårsaget af mange års arbejde hos en møller. Fie er en smuk og naiv country-pige – noget der ikke er tabt på den uhyggelige og grusomme hotelejer (spillet af Ole Thestrup – som mange vil genkende fra Borgen), som straks forfremmer hende til kammerpige på grund af sit udseende. Men hendes forfremmelse bliver hurtigt sur, da andre medarbejdere tager overhånd over hendes hurtige stigning i graderne. Og da hun senere får skylden for en bizar og morsom situation, der involverer ikke-leverede æg, døde kyllinger og en lokal landmand, bliver hun truet med øjeblikkelig afskedigelse i løbet af sin første uge. Men hun overlever den forskrækkelse, når andre medlemmer af personalet i underetagen truer med at gå, hvis hun bliver fyret.

Et andet sted møder vi forskellige gæster på hotellet - en broget besætning af filandere, ubehagelige børn, utilfredse teenagere og en socialt akavet mors dreng. Den nok mest genkendelige af rollebesætningen er Bjarne Henriksen, der spiller Fabrikant Otto Frigh. Bjarne er bedst kendt for sin rolle som Theis Birk Larsen i første sæson af The Killing, og også som Hans Christian Thorsen i Borgen. Hans tilstedeværelse bringer virkelig noget gravitas til produktionen; men for at være retfærdig er det en fremragende rollebesætning, selvom de ikke er kendte navne for et britisk publikum.
Hotel ved havet
Kredit: Walter Presents

Seaside Hotel er i gang med sin sjette sæson i Danmark – vi ser først nu den originale serie med seks afsnit fra 2013 – og har været en stor succes gennem de seneste seks år. Vist på TV2 – en af Danmarks store kanaler – har det været det højest vurderede program på kanalen i 22 år. Rosalinde Mynster blev nomineret til bedste kvindelige hovedrolle ved den prestigefyldte Robert Festival (den danske ækvivalent til Oscar-uddelingen) for sin rolle som Fie.

Beskrevet som Downton Abbey møder Agatha Christie, er dette drama fantastisk sjovt - karaktererne er næsten tegneserieagtige, større end livet og vidunderligt ukomplekse. Hvis du leder efter indviklede plotlinjer og mangefacetteret karakterisering, er dette ikke noget for dig. Men hvis du er til en smule let, komisk relief - kan du gøre det meget værre.

Walter Presents: Seaside Hotel vil kunne streames som et komplet boxset på All 4 fra fredag den 22. november 2019.

0 Comments